Blog

- Blog -

Web, portal, website , tehnologii cloud -  Xconnect.  

Web, portal, website , tehnologii cloud,  open source si multe altele. Articole utile pentru mediul online, activitati si noi tehnlogii. Pagina in continua dezvoltare.

 

Blogs

Afacerea digitala

Ce este afacerea digitala

Companiile digitale folosesc tehnologia pentru a crea noi valori în modelele de afaceri, experiențele clienților și capacitățile interne care susțin operațiunile sale de bază. Termenul include atât mărci comerciale digitale, cât și jucători tradiționali care își transformă afacerile în tehnologii digitale.

Creșterea economiei digitale
Astăzi, oamenii cheltuiesc mai mulți bani online, ceea ce a schimbat accentul pe afaceri pe sursele digitale de venituri și canale digitale. Creșterea economiei digitale a făcut oamenii mai familiarizați cu produsele și serviciile digitale, ceea ce a determinat companiile să caute noi avantaje competitive în spațiul digital.

Dar afacerea digitală a evoluat în mai mult decât vânzarea online; potrivit Accenture, "afacerile digitale creează margini competitive bazate pe combinații unice de resurse digitale și fizice. Ei fac lucruri pe care ceilalți nu le pot face și în moduri care să construiască un avantaj comparativ. "

Elementele comune ale unei afaceri digitale
Există mai multe opinii cu privire la definiția exactă a afacerii digitale de la experții din industrie. Gartner spune că afacerea digitală este crearea de noi lanțuri de valori și de oportunități de afaceri pe care întreprinderile tradiționale nu le pot oferi. McKinsey subliniază că "digitalul ar trebui văzut mai puțin ca un lucru și mai mult o modalitate de a face lucrurile".

Majoritatea afacerilor digitale  se concentrează pe crearea de valori la frontierele noi pentru activitatea principală a acestora sau folosesc tehnologia digitală pentru a stimula creșterea, veniturile și performanțele în moduri imposibil de realizat cu modelele tradiționale.

Poate fi util ca companiile să analizeze elementele comune ale afacerii digitale și să le compare cu propriile modele de afaceri. Acestea sunt câteva din tendințele care diferențiază procesele digitale de cele tradiționale.

Utilizați tehnologiile existente pentru a reduce costurile, a colecta date și a oferi o experiență mai bună a clienților. Companiile digitale se concentrează pe avantajele competitive pe care tehnologia le câștigă, fie că reduc cheltuielile generale, fie oferă o valoare nouă clienților lor.
Îmbrățișează conceptul de transformare digitală și schimburile culturale care le impun. Implementarea și gestionarea serviciilor digitale pot necesita restructurări organizaționale, în special datorită creării unor noi roluri și a contribuției IT la luarea deciziilor strategice.
Explorați noi modele de afaceri care pun experiența clienților în centrul strategiei digitale. Oamenii sunt adesea dispuși să cheltuiască mai mult pentru o experiență excepțională a clienților, făcându-i un diferențial cheie în economia digitală. Modelele de afaceri care se aliniază cu acest hiper-focus pe satisfacția clienților vor fi în cele din urmă centrate pe serviciile digitale, deoarece digitalul este tot mai mult experiența pe care oamenii o preferă.

20

More Blog Entries

thumbnail