Blog

- Blog -

Web, portal, website , tehnologii cloud -  Xconnect.  

Web, portal, website , tehnologii cloud,  open source si multe altele. Articole utile pentru mediul online, activitati si noi tehnlogii. Pagina in continua dezvoltare.

 

Blogs

Platforma de experiență pentru utilizatori (UXP)

Ce este o platformă de experiență pentru utilizatori?

Platforma de experiență pentru utilizatori (UXP) este o categorie de software pentru întreprinderi care standardizează tehnologiile de bază pe o singură platformă. Recent, termenul UXP a fost înlocuit de platforma Digital Experience, deoarece ambii termeni descriu software care utilizează integrarea pentru a ajuta companiile să creeze experiențe bogate pentru utilizatori.

UXP-urile vin de la portaluri
Termenul "platformă de experiență pentru utilizatori" a fost popularizat de Gartner și a fost adesea asociat cu platformele dezvoltate de tehnologia portalului web. În 2011, UXP-urile au fost încadrate ca următoarea evoluție a portalurilor orizontale, cu capacitatea de a realiza personalizarea și integrarea în profunzime pe care porturile de întreprinderi le-au promis întotdeauna. Analiștii au prezis că UXP-urile ar realiza acest lucru prin consolidarea multor tehnologii în platforme de bază, potrivite pentru inițiative de afaceri la scară industrială.

Una dintre diferențele cheie dintre UXP-uri a fost promisiunea că acestea ar fi ușor de gestionat de utilizatorii întreprinderilor. În timp ce unele platforme pot genera experiențe incredibile în privința clienților, pot avea și sisteme de management frustrante și contra-intuitive care încetinesc procesele interne de afaceri și eforturile de marketing. UXP-urile au avut ca scop rezolvarea atât a problemei unui strat consistent de prezentare, cât și a utilizării back-office.

Astăzi, termenul a fost înlocuit de platforma Digital Experience, care cuprinde un set mai larg de tehnologii care sunt reunite pentru a îndeplini obiectivele exigente ale transformării digitale. Deși s-ar putea argumenta că există încă nuanțe între cei doi termeni, aceștia folosesc metode similare pentru a atinge același obiectiv: să permită întreprinderilor digitale să furnizeze experiențe bogate ale utilizatorilor prin valorificarea punctelor forte ale mai multor tehnologii de la o singură platformă centrală.

20

More Blog Entries

thumbnail
thumbnail